Dania gorące

Dania główne / main courses

Piwna Golonka – pieczona w piwie golonka podawana z duszoną kapustą,  i pieczonym ziemniakiem

Roasted pork shank in dark beer served with braised cabbage,  and baked potato

39.90 zł

Przysmak Margrabiego
Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem, kopytkami
i warzywami
Pork cheeks in a sauce of red wine, potato dumplings
and vegetables

36,90zł

Kaczka Feldmarszałka – pieczona kaczka z jabłkiem i żurawiną podana z burakami, ćwiartkami ziemniaków lub frytkami

Roasted half of duck served with apple and cranberries, with beet roasted potatoes or fries

41.90 zł

Kurczak Jana Bechera – Grillowana pierś z kurczaka z sosem grzybowym, surówką z białej kapusty, ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled fillet of chicken with mushroom sauce, white cabbage salad, baked potato or fries

28,90zł

Królewska Deska Mięs – Skrzydełka, kaszanka, kiełbasa wiejska wędzona, boczek, schab, kurczak, surówki z białej i czerwonej kapusty, sosy : jogurtowo – czosnkowy i lutenica, podane z ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled: Chicken wings, polish black pudding, smoked country sausage, smoked pork belly, pork fillet , chicken fillet, served on white and red cabbage salad with yoghurt – garlic , tomato dips and baked potatoes or fries

37.90 zł

Polędwica Pułkownika Redla - Grillowany stek z polędwicy wołowej podany na sosie grzybowym  z fasolką szparagową, i ćwiartkami ziemniaków

Colonel Redl’s Steak – Beef steak with muschrooms sauce served with string beans,  and baked potatos

58,90zł

DE VOLAILLE ARCYKSIĘCIA

Panierowany kotlet z piersi kurczaka nadziewany masłem
i przyprawami podawany z frytkami i surówką z białej kapusty
Breaded chicken breast stuffed with butter
and spices, served with french fries and 

26,90 zł

Ognisty szaszłyk Dobrego Wojaka (pikantny szaszłyk z karkówki wieprzowej, przekładany słoniną podany z pieczarkami, prażoną cebulą, musztardą i sosem BBQ)

Good Soldier's Fiery Shish-kebob (pork with bacon, served with fried mushrooms and onions, mustard and BBQ sauce. On a hot side)

33.90 zł

Roladki z indyka Kanclerza
Roladki z indyka z serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i boczniakami w maślano- winnym sosie podane z soczewicą
Turkey rolls with blue cheese, dried tomatoes and oyster mushrooms in butter- wine sauce served with lentil

38.90 zł

Golonka Admiralska – Delikatna golonka gotowana w rosole podawana z chlebem z pieca, ogórkiem kwaszonym, musztardą i chrzanem

Tender pork knuckle, boiled in boullion and served with roasted bread, dill cucumber, mustard and horseradish

37.90 zł

Cesarska Deska Mięs – schab, kurczak, polędwica wieprzowa, Skrzydełka, wiejska kiełbasa,kaszanka, boczek pieczony, surówki z białej i czerwonej kapusty, sosy : jogurtowo – czosnkowy, lutenica i BBQ, podane z ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled pork belly, chicken fillet, Chicken wings, polish black pudding, smoked pork belly, served on white and red cabbage salad with yoghurt – garlic, tomato bbq dips and baked potatoes or fries

79.90 zł

Placek po Madziarsku – Placek ziemniaczany z gulaszem wołowym i kwaśną śmietaną

Giant potato pancake with beefgoulash and sour cream

28,90 zł

Placek Gajowego – Placek ziemniaczany z grzybami w śmietanie

Giant potato pancake with forest mushroom in cream sauce

27.90zł

Wiener Schnitzel – Smażony na maśle podany z żurawiną, sałatką ziemniaczaną lub frytkami

Wiener Schnitzel served with cranberry, potatoes – cucumber salad or fries

33.90 zł

Burger Vege
Burger z ciecierzycy z grillowaną cukinią i paprykową salsą
Chickpea Burger with grilled zucchini and red pepper salsa

25,90 zł

Szabla Ferdynanda – Nadziewane na szpadę i pieczone nad ogniem mięso kurczaka z boczkiem i cebulą podane z surówką z białej i czerwonej kapusty, frytkami lub ćwiartkami ziemniaków oraz sosami : lutrnica, jogurtowo – czosnkowym i BBQ

Chicken skewer with bacon and onion served on white and red cabbage salad, fries or baked potatoes and yogurt – garlic, tomato, BBQ dips

34,90zł

Łosoś cesarzowej Sisi. Pieczony filet z łososia podany na duszonych porach  w śmietanie z pieczonymi pomidorami i frytkami

Empress Sisi’s Salmon –roasted salmon  served with astawed pore's in sour cream served  with fried tomatoesand fries

38,90 zł

Dorsz Franciszka
Dorsz pieczony w papierze ,,saga'' z duszonymi warzywa
Cod baked in paper,, saga '' with stewed vegetables

31,90 zł

Pstrąg Cesarza Józefa
Pstrąg pieczony w folii podany z frytkami
Roasted trout in foil served with chips

36,90zł

BURGER RUDOLFA
Hamburger z wołowiny podany z frytkami
Beef burger served with french fries

 

 25,90 zł
Copyright © C.K. OBERŻA.Wykonanie strony WebReklama