Dania gorące

Dania główne / main courses

Piwna Golonka – pieczona w piwie golonka podawana z duszoną kapustą,  i pieczonym ziemniakiem

Roasted pork shank in dark beer served with braised cabbage,  and baked potato

39.90 zł

CK Żeberka – Słuszna porcja żeberek z duszoną kapustą i ćwiartkami ziemniaków

Roasted pork ribs with braised cabbage and roasted potatoes

41,90zł

Kaczka Feldmarszałka – pieczona kaczka z jabłkiem i żurawiną podana z burakami, ćwiartkami ziemniaków lub frytkami

Roasted half of duck served with apple and cranberries, with beet roasted potatoes or fries

41.90 zł

Kurczak Jana Bechera – Grillowana pierś z kurczaka z sosem grzybowym, surówką z białej kapusty, ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled fillet of chicken with mushroom sauce, white cabbage salad, baked potato or fries

28,90zł

Królewska Deska Mięs – biała kiełbasa, kaszanka, kiełbasa wiejska wędzona, boczek, schab, kurczak, surówki z białej i czerwonej kapusty, sosy : jogurtowo – czosnkowy i lutenica, podane z ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled: white sausage, polish black pudding, smoked country sausage, smoked pork belly, pork fillet , chicken fillet, served on white and red cabbage salad with yoghurt – garlic , tomato dips and baked potatoes or fries

37.90 zł

Polędwica Pułkownika Redla - Grillowany stek z polędwicy wołowej podany na sosie grzybowym  z fasolką szparagową, i ćwiartkami ziemniaków

Colonel Redl’s Steak – Beef steak with muschrooms sauce served with string beans,  and baked potatos

58,90zł

DE VOLAILLE ARCYKSIĘCIA

Panierowany kotlet z piersi kurczaka nadziewany masłem
i przyprawami podawany z frytkami i mieszanką sałat 25 zł
Breaded chicken breast stuffed with butter
and spices, served with french fries and mixed salad

26,90 zł

Ognisty szaszłyk Dobrego Wojaka (pikantny szaszłyk z karkówki wieprzowej, przekładany słoniną podany z pieczarkami, prażoną cebulą, musztardą i sosem BBQ)

Good Soldier's Fiery Shish-kebob (pork with bacon, served with fried mushrooms and onions, mustard and BBQ sauce. On a hot side)

33.90 zł

Deska Księcia Józefa – Deska grillowanych mięs na ćwiartkach ziemniaków podane z sosami zimnymi i mixem sałat. (  roladki ze schabu nadziewane serem i suszonymi pomidorami, grillowany schab karkowy, filet z piersi kurczaka, żebra pieczone, pikantne polędwiczki wieprzowe ).

Grilled : (pork fillet stuffed sundried tomatoes with cheese, pork fillet, chicken fillet, pork ribs, spicy pork tenderloin ) served with baked potatoes and mix salad

89.90 zł

Golonka Admiralska – Delikatna golonka gotowana w rosole podawana z chlebem z pieca, ogórkiem kwaszonym, musztardą i chrzanem

Tender pork knuckle, boiled in boullion and served with roasted bread, dill cucumber, mustard and horseradish

37.90 zł

Cesarska Deska Mięs – schab, kurczak, polędwica wieprzowa, biała kiełbasa, wiejska kiełbasa,kaszanka, boczek pieczony, surówki z białej i czerwonej kapusty, sosy : jogurtowo – czosnkowy, lutenica i BBQ, podane z ziemniakiem pieczonym lub frytkami

Grilled pork belly, chicken fillet, white sausage, polish black pudding, smoked pork belly, served on white and red cabbage salad with yoghurt – garlic, tomato bbq dips and baked potatoes or fries

79.90 zł

Placek po Madziarsku – Placek ziemniaczany z gulaszem wołowym i kwaśną śmietaną

Giant potato pancake with beefgoulash and sour cream

28,90 zł

Placek Gajowego – Placek ziemniaczany z grzybami w śmietanie

Giant potato pancake with forest mushroom in cream sauce

27.90zł

Wiener Schnitzel – Smażony na maśle podany z żurawiną, sałatką ziemniaczaną lub frytkami

Wiener Schnitzel served with cranberry, potatoes – cucumber salad or fries

33.90 zł

Przysmak Franciszka - pikantne, luzowane udo z kurczaka podane z ćwiartkami ziemniaków i mieszanką sałat

Spice, loosened chicken leg served with baked potato and mixed salad

25,90 zł

Szabla Ferdynanda – Nadziewane na szpadę i pieczone nad ogniem mięso kurczaka z boczkiem i cebulą podane z surówką z białej i czerwonej kapusty, frytkami lub ćwiartkami ziemniaków oraz sosami : lutrnica, jogurtowo – czosnkowym i BBQ

Chicken skewer with bacon and onion served on white and red cabbage salad, fries or baked potatoes and yogurt – garlic, tomato, BBQ dips

34,90zł

Łosoś cesarzowej Sisi. Pieczony filet z łososia podany na duszonych porach  w śmietanie z pieczonymi pomidorami i frytkami

Empress Sisi’s Salmon –roasted salmon  served with astawed pore's in sour cream served  with fried tomatoesand fries

38,90 zł

Halibut po Polsku. Smażony halibut na maśle podany na warzywach gotowanych z ziemniakami i sosem cytrusowym

Fried on thebutter halibut with citrus sauce served with a boiled vegetables  and potatoes

33,90 zł

BURGER RUDOLFA
Hamburger z wołowiny podany z frytkami                                                          25,90 zł
Beef burger served with french fries

FISH & CHIPS smażony filet z mintaja podany z frytkami i sosem tatarskim        25,90 zł

Fried fillet of pollock served french fries and tatar sauce

Copyright © C.K. OBERŻA.Wykonanie strony WebReklama