MENU ŚWIĄTECZNE

 

00-020 WARSZAWA
Ul. CHMIELNA 28
TEL: 828-45-85
E-MAIL chmielna@ckoberza.pl

SZANOWNI PAŃSTWO
ZAPRASZAMY DO ORGANIZACJI PRZYJĘCIA WIELKANOCNEGO
W RESTAURACJI CK OBERŻA

Przesyłam Państwu propozycję menu na przyjęcie dla Państwa firmy w formie zasiadanej /do 70-ciu osób przy jednym stole lub 100-u osób przy paru stołach / bądź w formie bufetu szwedzkiego /do 300-350 osób/. Dysponujemy w naszej restauracji również mniejszymi, kameralnymi salami gdzie możemy gościć mniejsze grupy /od 20 – do 70 osób/. Poniższe menu to nasza propozycja, możemy ją zmienić dostosowując się do Państwa potrzeb i upodobań.

MENU WIELKANOCNE – TRADYCYJNE
Proszę o wybór potraw z wyprzedzeniem

Półmisek wędlin i mięs pieczystych z ćwikłą i chrzanem
( szynka gotowana, kiełbasa wędzona, salceson, kaszanka wiejska, biała kiełbasa parzona, pieczony schab środkowy, pieczony schab karkowy, pieczony boczek, pasztet domowy )

Schab po Warszawsku
( z pastą jajeczno-chrzanową w galarecie )

Rolada z indyka podana z żurawiną
( plastry pieczonego w ziołach indyka )

Wiosenny pasztet jajeczny podany z ostrym sosem

Jaja garnirowane szynką podane na sałacie
( połówki jaj w szynce podane z kremem chrzanowym )

Jaja faszerowane pastami
do wyboru dwie
( łososiowa, szczypiorkowa, tuńczykowa, twarogowa, pieczarkowa )
Jaja w bazyliowym majonezie
( podane z pieczonym pomidorkiem cherry oraz rzeżuchą )

Sałatka z białą kiełbasą i jajkami
( podana na bukiecie sałat z jogurtowo-chrzanowym dressingiem )

Sałatka z jajkami i serem feta
( podana na bukiecie sałat z ogórkiem i rzodkiewką )

Sałatka z jajkami, brokułem i kukurydzą
( podana na sałacie rzymskiej z czosnkowym sosem i parmezanem

Wiosenny bukiet sałat

Sałatka jajeczna ze śledziem i buraczkami

Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczana z rozmarynem

Łosoś wędzony z pastą chrzanowo-cytrynową
( podany na świeżym ogórku z dodatkiem rzeżuchy )

Śledzie w trzech odsłonach
( pod porową pierzynką, w sosie musztardowo-miodowym, w oleju lnianym z cebulką )

Przystawki ciepłe
( do wyboru jedna przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwie przy Bufecie szwedzkim )

Pieczona biała kiełbasa z boczkiem i białą fasolą w pomidorach
Pierogi galicyjskie z ziemniakami i twarogiem
Biała kiełbasa pieczona w piwie

Zupa
( do wyboru jedna )

Wielkanocny biały barszcz
( podany z białą kiełbasą i jajkiem )
Żurek przygotowany na wędzonce
( podany z kiełbasą oraz kwaśną śmietaną )

Świąteczna zupa chrzanowa
( podana z mięsnymi kulkami oraz rzeżuchą )

Rosół
( podany z domowymi kluskami )

Tradycyjne flaki

Dania główne
( do wyboru jedno przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim )

Pieczony schab z morelami
( podany z sosem z suszonych owoców )

Filet kurczaka z grilla
( podany w śmietanowo – serowym sosie )

Pieczony schab z morelami
( podany z sosem z suszonych owoców )

Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kaczki
( przygotowane w pomarańczowo-miodowej glazurze )

Pieczony halibut
( podany z cytrynowym sosem )

Smażony dorsz
( podany w pieprzowo-cebulowym sosie )

Dodatki
( do wyboru dwa przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru cztery przy Bufecie szwedzkim )

Ziemniaki pieczone z ziołami

Puree ziemniaczane z koperkiem

Szafranowy ryż

Buraczki zasmażane

Warzywa z wody podane z masłem czosnkowym

Kapusta zasmażana

Desery
( do wyboru jeden przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim )

Babka Wielkanocna
Świąteczny sernik z bakaliami
Pascha
Mazurek

* Napoje bezalkoholowe /woda, kawa, herbata/ bez ograniczeń
*Wino włoskieTrebbiano i Sangiovese /2 kieliszki na osobę/ lub piwo Tyskie / 2 kufelki na osobę/

CENNIK Menu Wielkanocne

Przystawki.................20 zł
Zupa...........................10 zł
Przystawki ciepłe...... 17 zł
Dania główne.............31 zł
Desery........................10 zł

Woda, kawa, herbata ...10 zł
Wino lub piwo................17 zł

*Do końcowego rachunku doliczany jest serwis w wysokości 10 %.

 

Copyright © C.K. OBERŻA.Wykonanie strony WebReklama