• Oktoberfest

    „Jesz i pijesz ile chcesz „ 100 zł

Menu wielkanocne – tradycyjne

00-020 WARSZAWA
Ul. CHMIELNA 28
TEL: 828-45-85
E-MAIL chmielna@ckoberza.pl

SZANOWNI PAŃSTWO

ZAPRASZAMY DO ORGANIZACJI PRZYJĘCIA WIELKANOCNEGO W RESTAURACJI CK OBERŻA

 

Przesyłam Państwu propozycję menu na przyjęcie dla Państwa firmy w formie zasiadanej /do 70-ciu osób przy jednym stole lub 100-u osób przy paru stołach / bądź w formie bufetu szwedzkiego /do 300-350 osób/. Dysponujemy w naszej restauracji również mniejszymi, kameralnymi salami gdzie możemy gościć mniejsze grupy /od 20 – do 70 osób/. Poniższe menu to nasza propozycja, możemy ją zmienić dostosowując się do Państwa potrzeb i upodobań.

Proszę o wybór potraw z wyprzedzeniem

 

Przystawki

Półmisek wędlin i mięs pieczystych z ćwikłą i chrzanem - szynka gotowana, kiełbasa wędzona, salceson, kaszanka wiejska, biała kiełbasa parzona, pieczony schab środkowy, pieczony schab karkowy, pieczony boczek, pasztet domowy

Schab po Warszawsku - z pastą jajeczno-chrzanową w galarecie

Rolada z indyka podana z żurawiną - plastry pieczonego w ziołach indyka

Wiosenny pasztet jajeczny podany z ostrym sosem

Jaja garnirowane szynką podane na sałacie - połówki jaj w szynce podane z kremem chrzanowym

Jaja faszerowane pastami do wyboru dwie - łososiowa, szczypiorkowa, tuńczykowa, twarogowa, pieczarkowa

Jaja w bazyliowym majonezie - podane z pieczonym pomidorkiem cherry oraz rzeżuchą

Sałatka z białą kiełbasą i jajkami - podana na bukiecie sałat z jogurtowo-chrzanowym dressingiem

Sałatka z jajkami i serem feta - podana na bukiecie sałat z ogórkiem i rzodkiewką

Sałatka z jajkami, brokułem i kukurydzą - podana na sałacie rzymskiej z czosnkowym sosem i parmezanem

 

Wiosenny bukiet sałat

Sałatka jajeczna ze śledziem i buraczkami

Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczana z rozmarynem

Łosoś wędzony z pastą chrzanowo-cytrynową - podany na świeżym ogórku z dodatkiem rzeżuchy

Śledzie w trzech odsłonach - pod porową pierzynką, w sosie musztardowo-miodowym, w oleju lnianym z cebulką

 

Przystawki ciepłe (do wyboru jedna przy Wielkanocnym stole, do wyboru dwie przy Bufecie szwedzkim)

Pieczona biała kiełbasa z boczkiem i białą fasolą w pomidorach

Pierogi galicyjskie z ziemniakami i twarogiem

Biała kiełbasa pieczona w piwie

 

Zupa (do wyboru jedna)

Wielkanocny biały barszcz - podany z białą kiełbasą i jajkiem

Żurek przygotowany na wędzonce - podany z kiełbasą oraz kwaśną śmietaną

Świąteczna zupa chrzanowa - podana z mięsnymi kulkami oraz rzeżuchą

Rosół - podany z domowymi kluskami

Tradycyjne flaki

 

Dania główne (do wyboru jedno przy Wielkanocnym stole, do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim)

Pieczony schab z morelami - podany z sosem z suszonych owoców

Filet kurczaka z grilla - podany w śmietanowo – serowym sosie

Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kaczki - przygotowane w pomarańczowo-miodowej glazurze

Pieczony halibut - podany z cytrynowym sosem

Smażony dorsz - podany w pieprzowo-cebulowym sosie

 

Dodatki (do wyboru dwa przy Wielkanocnym stole, do wyboru cztery przy Bufecie szwedzkim)

Ziemniaki pieczone z ziołami

Puree ziemniaczane z koperkiem

Szafranowy ryż

Buraczki zasmażane

Warzywa z wody podane z masłem czosnkowym

Kapusta zasmażana

 

Desery (do wyboru jeden przy Wielkanocnym stole, do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim)

Babka Wielkanocna

Świąteczny sernik z bakaliami

Pascha

Mazurek

 

Napoje bezalkoholowe /woda, kawa, herbata/ bez ograniczeń

Wino włoskie Trebbiano i Sangiovese /2 kieliszki na osobę/ lub piwo Tyskie / 2 kufelki na osobę/

 

CENNIK Menu Wielkanocne

Przystawki

20,00

Zupa

10,00

Przystawki ciepłe

17,00

Dania główne

31,00

Desery

10,00

Woda, kawa, herbata

10,00

Wino lub piwo

17,00

 

Do końcowego rachunku doliczany jest serwis w wysokości 10 %.

 

Copyright © C.K. OBERŻA.Wykonanie strony WebReklama