Menu wigilijne

 

OFERTA WIGILIJNA

MENU WIGILIJNE – TRADYCYJNE
Menu 1 *

Przystawki
Do wyboru 4

 Ryba po grecku
Łosoś gravlax w sosie miodowo-musztardowym
Śledź w dwóch smakach ( w oleju i śmietanie )J
Jaja faszerowane musem z łososia wędzonego
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana aromatyzowana rozmarynem
Sałatka Alpejska z szynką
Sałatka jajeczna
Sałatka z tuńczykiem

 Zupa
Do wyboru jedna

 Barszcz czerwony z uszkami
Grzybowa czysta z kluseczkami
Żurek

 Przystawki ciepłe
Do wyboru dwie przy bufecie szwedzkim
Do wyboru jedna przy wigilijnym stole

 Łazanki z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapusta wigilijna z grzybami

 Dania główne
Do wyboru dwa przy bufecie szwedzkim
Do wyboru jedno przy wigilijnym stole

 Pieczony schab z sosem bourguignon
Dorsz w sosie chrzanowym
Karp smażony
Zrazy z karkówki w sosie pieczeniowym
Pieczony filet z indyka w sosie żurawinowym

 Dodatki
do wyboru cztery przy bufecie
do wyboru dwa przy wigilijnym stole

Ziemniaki pieczone, puree ziemniaczane, ryż ,
warzywa z wody, kapusta wigilijna, buraki zasmażane

 Desery
Selekcja ciast polskich

(szarlotka, makowiec, sernik)

  Napoje bezalkoholowe /woda, soki, kawa, herbata/ bez ograniczeń
Wino chilijskie Santa Carolina /2 kieliszki na osobę/ lub piwo Tyskie / 2 kufle/ na osobę/

 Do końcowego rachunku doliczany jest serwis w wysokości 10 %.

 W cenie każdej z ofert zapewniamy dekorację świąteczną stołów i sali

 

MENU ŚWIĄTECZNE
Menu 2 *

 Przystawki zimne
Do wyboru 5

 Plater mięs pieczystych oraz wędlin i kiełbas
/szynka, krakowska, salceson, kaszanka, biała i wiejska kiełbasa, schab pieczony, karkówka pieczona, boczek pieczony/
Schab po Warszawsku
Śledź w dwóch smakach ( w oleju i śmietanie )
Łosoś gravlax w sosie miodowo-musztardowym
Jaja z kawiorem Keta
Tatar wołowy
Carpaccio z łososia
Sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana
Karp w galarecie

 Przekąski gorące
Do wyboru dwie przy bufecie
Do wyboru jedna przy stole wigilijnym

 Kapusta wigilijna z suszonymi grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
Beef strogonoff
Pierogi Galicyjskie nadziewane serem

 Zupy
Do wyboru jedna

 Żur polski z białą kiełbasą
Flaki
Zupa z leśnych grzybów z warzywami
Barszcz czerwony z chrupiącym krokietem
(kapusta-grzyby)

 Dania główne
Do wyboru dwa przy bufecie
Do wyboru jedno przy wigilijnym stole

 Konfitowane w gęsim tłuszczu udo z kaczki podane z pieczonymi czerwonymi burakami
Halibut na sosie kurkowym
Karp podany na sosie grzybowym
Łosoś pieczony w sosie porowym
Smażony na oleju lnianym filet z karpia
Polędwiczki wieprzowe na sosie serowym

 Dodatki
Do wyboru cztery przy bufecie
Do wyboru dwa przy wigilijnym stole

 Ziemniaki pieczone, puree ziemniaczane
warzywa z wody, kapusta wigilijna, kasza gryczana,
buraki zasmażane

 Desery
Selekcja ciast polskich

( sernik z białą czekoladą, szarlotka, tort kajmakowy, makowiec )
Wigilijny kompot z suszonych owoców

  Napoje bezalkoholowe /woda, soki, kawa, herbata/ bez ograniczeń

Wino chilijskie Santa Carolina /2 kieliszki na osobę/ lub piwo Tyskie / 2 kufle na osobę/

 W cenie każdej z ofert zapewniamy dekorację świąteczną stołów i sali

 Do końcowego rachunku doliczany jest serwis w wysokości 10 %.

 

 W restauracji dysponujemy 3 oddzielnymi piętrami.
Piętro I – o łącznej powierzchni 110 m2 , podzielone na trzy sale pomieści 100 osób w formie zasiadanej i do 140 w formie bankietu.
Atutem tego piętra jest oddzielna sala VIP dla ok. 30 osób.

Piętro II – Sala o powierzchni 70 m2 z oddzielnym barem, w której urządzane są spotkania do 80 osób z miejscami siedzącymi i do 100 w formie bankietu.
Piętro III – Największa sala ok 130 m2 . Idealna na zamknięte spotkania do 135 osób z miejscami siedzącymi i do 150 w formie bankietu

 

 Jeśli chcieliby Państwo otrzymać ofertę cateringową dostosowaną do indywidualnych potrzeb prosimy o kontakt:

chmielna@ckoberza.pl
tel. (22) 828 45 85

 

Copyright © C.K. OBERŻA.Wykonanie strony WebReklama