MENU WIELKANOCNE – TRADYCYJNE
Proszę o wybór potraw z wyprzedzeniem
Przystawki
( do wyboru cztery przy Wielkanocnym stole )
Półmisek wędlin i mięs pieczystych z ćwikłą i chrzanem
( szynka gotowana, kiełbasa wędzona, salceson, kaszanka wiejska, biała kiełbasa parzona, pieczony schab środkowy, pieczony schab karkowy, pieczony boczek, pasztet domowy )
Schab po Warszawsku
( z pastą jajeczno-chrzanową w galarecie )
Rolada z indyka podana z żurawiną
( plastry pieczonego w ziołach indyka )
Wiosenny pasztet jajeczny podany z ostrym sosem
Jaja garnirowane szynką podane na sałacie
( połówki jaj w szynce podane z kremem chrzanowym )
Jaja faszerowane pastami
do wyboru dwie
( łososiowa, szczypiorkowa, tuńczykowa, twarogowa, pieczarkowa )
Jaja w bazyliowym majonezie
( podane z pieczonym pomidorkiem cherry oraz rzeżuchą )
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami
( podana na bukiecie sałat z jogurtowo-chrzanowym dressingiem )
Sałatka z jajkami i serem feta
( podana na bukiecie sałat z ogórkiem i rzodkiewką )
Sałatka z jajkami, brokułem i kukurydzą
( podana na sałacie rzymskiej z czosnkowym sosem i parmezanem
Wiosenny bukiet sałat
Sałatka jajeczna ze śledziem i buraczkami
Sałatka jajeczna z marynowanymi pieczarkami
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana z rozmarynem
Łosoś wędzony z pastą chrzanowo-cytrynową
Śledzie w trzech odsłonach
Przystawki ciepłe
( do wyboru jedna przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwie przy Bufecie szwedzkim )
Pieczona biała kiełbasa z boczkiem i białą fasolą w pomidorach
Pierogi galicyjskie z ziemniakami i twarogiem
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Zupa
( do wyboru jedna )
Wielkanocny biały barszcz
( podany z białą kiełbasą i jajkiem )
Żurek przygotowany na wędzonce
( podany z kiełbasą oraz kwaśną śmietaną )
Świąteczna zupa chrzanowa
( podana z mięsnymi kulkami oraz rzeżuchą )
Rosół
( podany z domowymi kluskami )
Tradycyjne flaki
Dania główne
( do wyboru jedno przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim )
Pieczony schab z morelami
( podany z sosem z suszonych owoców )
Filet kurczaka z grilla
( podany w śmietanowo – serowym sosie )
Pieczony schab z morelami
( podany z sosem z suszonych owoców
Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kaczki
( przygotowane w pomarańczowo-miodowej glazurze )
Pieczony halibut
( podany z cytrynowym sosem )
Smażony dorsz
( podany w pieprzowo-cebulowym sosie )
Dodatki
( do wyboru dwa przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru cztery przy Bufecie szwedzkim )
Ziemniaki pieczone z ziołami
Puree ziemniaczane z koperkiem
Szafranowy ryż
Buraczki zasmażane
Warzywa z wody podane z masłem czosnkowym
Kapusta zasmażana
Desery
( do wyboru jeden przy Wielkanocnym stole )
( do wyboru dwa przy Bufecie szwedzkim )
Babka Wielkanocna
Świąteczny sernik z bakaliami
Pascha
Mazurek
* Napoje bezalkoholowe /woda, kawa, herbata/ bez ograniczeń
*Wino włoskieTrebbiano i Sangiovese /2 kieliszki na osobę/ lub piwo Tyskie / 2 kufle na osobę/
*Do końcowego rachunku doliczany jest serwis w wysokości 10 %.
W cenie oferty zapewniamy dekorację świąteczną stołów i sali